Üye Aydınlatma Metni

VERİ SORUMLUSU, İLGİLİ KİŞİ

 

Tosunoğulları Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (Kısaca “Veri Sorumlusu” veya “Bürotime”) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kısaca “KVKK”) kapsamında Veri Sorumlusu sıfatını haiz olup gerçek kişi siz de İlgili Kişi olarak kabul edilip tanımlanmaktasınız. Aşağıda belirtilen Kişisel Verilerinizi Veri Sorumlusu olarak KVKK’nın 4. maddesindeki genel ilkelere de riayet edilerek işlediğimizi, İlgili Kişiye ait kişisel verilerin güvenliğine önem verdiğimizi ve KVKK’nın 10. maddesi hükmü gereğince aydınlatma yükümlülüğümüz bulunduğundan verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak İlgili Kişi sizi bilgilendirmek isteriz.

 İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER ve İŞLENME AMAÇLARI ve HUKUKİ SEBEPLER

Bir elektronik ticaret platformu olan Bürotime’da alışveriş yapabilmek için üyelik şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla platformumuzda üyelik bir hizmet koşulu olarak sunulmamaktadır. Üye olmadan alışveriş yapma seçeneğinden farklı olarak üyelik seçeneği; alışkanlıkları, alışveriş geçmişi, incelemeleri takip edilip değerlendirilerek kendisine özgü kişiselleştirilmiş bir hizmet almak isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. Bu nedenle sitemize üye olmadan da alışveriş yapabilirsiniz.

Aşağıda belirtilen kişisel verileriniz, Bürotime Üyelik işlemleriniz gerçekleştirilmesi kapsamında yalnızca belirtilen hukuki sebepler ve amaçlarla sınırlı olarak işlenecektir:

Kimlik (Ad Soyad, Kullanıcı ID) ve İletişim (Elektronik posta)

İşlenme Amacı

Hukuki Sebep

§  Hizmetlerimizden daha iyi yararlanabilmeniz için üyelik kaydının gerçekleştirilmesi,

§  Firma / Ürün / Hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi,

§  Müşteri İlişkileri Yönetimi ve İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi maksadıyla; Satılan ürünler ile ilgili Müşterilerimiz ile iletişime geçmek ve müşterilerimizle olan ilişkileri yöneterek müşteri memnuniyetinin firma tarafından değerlendirilebilmesi,

§  Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

§  Pazarlama süreçlerinin yürütülmesi

§  Talep/şikâyetlerin takibini sağlanması ve sonuçlandırılması,

§  Tercih, beğeni, ilgi alanları, kullanım alışkanlıklarınıza en uygun ürün seçeneklerin sunulması; size en uygun ürünler ve fırsatlar hakkında bilgilendirme yapılması

- Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması

 

-Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması

 

 

İşlem Güvenliği Bilgisi (IP Adresi, Parola Bilgisi, İnternet Giriş Çıkış Bilgileri, Tarayıcı Bilgisi, Erişim Durumu,  İşletim Sisteminin Adı ve Sürümü)

İşlenme Amacı

Hukuki Sebep

·         Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi

·         Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

·         Güvenlik sorunları, dolandırıcılık ve kampanya/indirim kötüye kullanımlarının tespit edilmesi ve önlenmesi

- İlgili kişi olarak sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

 

İnternet Sitesi’ne Facebook ve Google hesaplarınızla üye olduğunuzda ya da giriş yaptığınızda da bazı kişisel verileriniz elde edilmektedir. İnternet sitemize Google ya da Facebook hesabınızı kullanarak üye olduğunuzda, ilgili sosyal medya sitesi, bize üyelik için gerekli olan kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. Otomatik erişim sağlanacak verilerinizin neler olduğunu ilgili site üyelik esnasında tarafınıza göstermektedir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma hakkına sahipsiniz. Bu değişikliklerin yönetimini ilgili diğer sitelerden yürütebilirsiniz.

 

Kişisel verilerinizi, reklam / kampanya, promosyon ve pazarlama kapsamında açık rıza vermeniz halinde de işlemekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • İletişim tercihlerinize bağlı olarak; veri sorumlusunun sunduğu ürün ve hizmetleri tanıtılması, kupon, indirim, kampanya ve özel promosyonlar sunulması, anket veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için e-posta, telefon veya  SMS ile sizinle iletişime geçilmesi,
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak, hedeflenmiş pazarlama ve hedefleme yapılarak pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçlı promosyonel teklifler sunulması,
  • İnternet sitemize dair deneyiminizi geliştirmek ve çerezler (cookies) aracılığıyla pazarlama faaliyetinde bulunulması.

Açık rıza vermiş olduğunuz durumlarda açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Bunun için bizimle “onlinesatis@shop.burotime.com” adresinden iletişime geçebilir, ticari iletişim tercihlerinizi “tarayıcı ayarlarınızdaki  çerez ayarları” bölümünden yönetebilir, onlinesatis@shop.burotime.com adresine mail atabilir  ya da https://shop.burotime.com/kisisel-verilerin-korunmasi/ bölümündeki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

İnternet sitemize dair Çerezler hakkında kapsamlı bilgi için Çerez Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI ve SAKLANMASI

 

Kişisel verileriniz internet sitemizdeki elektronik sistemler ve çevrim içi elektronik üyelik formlar üzerinden, hesabım sayfası içeriğinde yer alan ve tercihinize bağlı olarak doldurulabilecek alanlar, talep ve başvurularınız, sözleşmeler, kampanyalar ve üçüncü taraf kimlik doğrulama sistemleri (Ör: Google Login, Facebook Login vb.) vasıtasıyla otomatik ya da kısmen otomatik yolla toplanmaktadır.

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5. maddesinin 2. fıkrasındaki kanuni istisnalar kapsamında Veri Sorumlusunun Saklama ve İmha Politikasına uygun süreler boyunca işlenecek ve sınırlı süre muhafaza edilecektir. Verileriniz, veri işlemeyi gerektirecek hukuki sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, resen veya sizin talebiniz ile silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

KVKK’nın 5. maddesinin 1. fıkrası gereğince “Açık Rızanıza” istinaden işlenen kişisel verileriniz ise yine Veri Sorumlusunun Saklama ve İmha Politikasına uygun olarak saklanacaktır. Kişisel verilerinize ilişkin olarak rızanızı her zaman geri çekme hakkınız olduğunu hatırlatmak isteriz. Verileriniz rızanızı geri çektiğiniz anda silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

 

Kişisel verileriniz işin yürütülmesinin sağlanması amacı ve yukarıda belirtilen amaçlar dâhilinde hizmet aldığımız tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımıza aktarılabilecektir. Ayrıca KVKK’nın 28. maddesinin 2. fıkrası uyarınca talep edilmesi veya yasal yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için ve bu amaçla sınırlı olmak üzere yetkili kişi, kurum ya da kuruluşlara bilgi vermek, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirmek, hukuki süreçleri yürütmek ve faaliyetlerimizi mevzuata uygun olarak yürütmek çerçevesinde aydınlatma yükümlülüğü olmadan ilgili makamlara aktarılabilir.

 

 KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

İlgili Kişi olarak Veri Sorumlusu’na başvurarak;

KVKK’nın İlgili Kişi’nin haklarını düzenleyen 11. maddesindeki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen haklarınız için Konya OSB Evrenköy Cad. No:5 Selçuklu, KONYA adresinde mukim Veri Sorumlusu adresimize yazılı yahut Kurulun belirlediği diğer başvuru usullerine uygun olarak iletmeniz durumunda talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.

Konu hakkındaki detaylı bilgileri “www.burotime.com/kisisel-verilerin-korunmasi” adresindeki Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması  Politikamızda bulabilirsiniz.

Sepetiniz