İnternet Sitesi Çerez Aydınlatma Metni

Doküman Tarihi       : 20.08.2021

Düzenlenme Tarihi   : 06.10.2021

Revizyon Sayısı         : 2

 

  1. GİRİŞ 

İşbu Çerez Aydınlatma Metni, KVKK’nın 10 uncu maddesi ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla Tosunoğulları Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (“Bürotime”) tarafından hazırlanmıştır.

Tarafımızca işletilmekte olan shop.burotime.com işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri İlgili Kişi olarak Web Sitemizi, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için şahsi herhangi bir bilgi paylaşmadan ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca sizi, Site kullanımına ilişkin bilgi toplamak üzere yapılandırılan Çerez kullanım alanları hakkında bilgilendirmek isteriz.

Bürotime olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezlerden (“Çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta KVKK olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

  1. TANIMLAR 

Tanım

Açıklama

Bürotime

Tosunoğulları Mobilya San. ve Tic. A.Ş.

Çerez

İnternet Siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır.

Çerez Aydınlatma Metni

Bürotime Çerez Politikasına Dair Aydınlatma Metni

İlgili Kişi

Kişisel verisi işlenen gerçek kişi

Kişisel Veri   

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi

KVKK

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

KVK Kurulu

Kişisel Verileri Koruma Kurulu

 

Site / Web Sitesi

shop.burotime.com internet sitesini

Veri Sorumlusu        

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi

 

 

III.      İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER ve İŞLENME AMACI

  1. Kişisel Verilerin Çerezler Aracılığıyla İşlenme Amacı

Web Sitemizi ziyaret ile birlikte, kullanıcı cihazının IP adresiniz, internet servis sağlayıcınızın kimliği, işletim sisteminizin adı ve sürümü, tarayıcınızın adı ve sürümü, ziyaretinizin tarihi/saati ve ziyaret ettiğiniz sayfa verileriniz, dil tercihleriniz işlenmektedir. İşbu Çerez Aydınlatma metninin amacı, Site’nin işletilmesi sırasında İlgili Kişi tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde Sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

 

Çerez, internet Siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada Web Sitesi gezintinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca Web Sitesi’nde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için kullanılmaktadır.

Bürotime, shop.burotime.com un toplamda kaç kişi tarafından ziyaret edildiğini öğrenmek, bir kişinin Site’yi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiği, hangi sayfada ve Site’de ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış sayfalarda dinamik olarak  içerik üretilmesine yardımcı olmak amacıyla kişisel veri toplayabilir.

Bürotime, kişisel bilgileri kendi bünyesinde kullanıcı profili belirlemek ve istatistiksel çalışmalar yapmak amacıyla kullanabilecektir.

Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek:

Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması, Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak; Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak.

Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

Bürotime olarak, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde saklayabileceğimizi ve gerektiği zaman ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşabileceğimizi belirtmek isteriz.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKÎ SEBEBİ 

Yukarıda belirtilen Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5. maddesinin 2. fıkrasının “f” bendi hükmünde belirtilen “İlgili Kişinin Temel Hak ve Özgürlüklerine Zarar Vermemek Kaydıyla, Veri Sorumlusunun Meşru Menfaatleri İçin Veri İşlenmesinin Zorunlu Olması” hukuki sebebine dayalı olarak Site üzerinden erişim sağlanması halinde otomatik yolla toplanmaktadır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI 
  1. Kişisel Verilerin Saklama Süresi 

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5. maddesin 2. fıkrası kapsamında yukarıda hukuki sebebi belirtilen kanuni istisna kapsamında Bürotime Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikasına uygun süreler boyunca işlenecek ve sınırlı süre muhafaza edilecektir. 

  1. Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri

Kalıcı Çerezler: Kişinin bilgisayarında belirli bir tarihe veya kullanıcı tarafından silinene kadar varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu çerezler, çoğunlukla kullanıcıların Site hareketlerini ve tercihlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri: Bu çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Çerez, kullanıcı ziyaret ettiği web sayfasını kapattığında veya belli bir süre pasif kaldığında silinir. Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve Siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel Verileriniz; kural olarak 3. kişilere aktarılmamaktadır. Ancak KVKK’nın 28. maddesinin 2. fıkrası uyarınca talep edilmesi veya yasal yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için ve bu amaçla sınırlı olmak üzere aydınlatma yükümlülüğü olmadan ilgili makamlara aktarılabilir.

VII.     KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

KVKK’nın İlgili Kişi’nin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre Bürotime’a iletebilirsiniz.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, shop.burotime.com adresinde yer alan Bürotime İlgili Kişi Başvuru Formu’nda belirtilen yöntemlerle iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Bürotime’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Bürotime olarak Sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya Sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu Çerez Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz. Bürotime tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için shop.burotime.com adresinde yer alan Bürotime Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.

Çerez kullanım seçiminin değiştirilmesine ait yöntem, tarayıcı tipine bağlı olarak değişmekte olup, ilgili hizmet sağlayıcıdan öğrenilebilmektedir. Cihazınızdaki web tarayıcı çerezlerini engellemek veya kısıtlamak isterseniz bu işlemi web tarayıcı ayarlarınızdan yapabilirsiniz. Tarayıcınızda bulunan “Yardım” seçeneği web tarayıcı çerezlerinin engellenmesi ve kısıtlanmasıyla ilgili bilgiler vermektedir. Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web Sitesindeki tercihleriniz silinecektir.

Tarayıcılarınızda çerezleri engellemek için en çok kullanılan tarayıcılara dair aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=tr

Mozilla:

https://support.mozilla.org/tr/kb/%C3%87erezleri%20engellemek

Internet Explorer:

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Site ve mobil uygulamanın çalışması için zorunlu olan çerezlerin silinmesi mümkün değildir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz Bürotime’a ait web Sitesinin düzgün çalışmayabileceğini önemle hatırlatmak isteriz.

Çerezleri farklı masaüstü bilgisayar tarayıcılarında engellemeye ilişkin gerekli belgelere ayrıca  www.aboutcookies.org adresinden ulaşabilirsiniz. 

VIII.   AYDINLATMA METNİNİN YÜRÜRLÜĞÜ 

Bürotime tarafından düzenlenen İşbu Politika, 06.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, Politikanın tamamının veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda gerekli güncellemeler yapılacaktır.

Sepetiniz