Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

I.         VERİ SORUMLUSU, İLGİLİ KİŞİ

 

Tosunoğulları Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (Kısaca “Veri Sorumlusu” veya “Bürotime”) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında Veri Sorumlusu sıfatını haiz olup gerçek kişi siz de İlgili Kişi olarak kabul edilip tanımlanmaktasınız. Aşağıda belirtilen Kişisel Verilerinizi Veri Sorumlusu olarak KVKK’nın 4. maddesindeki genel ilkelere de riayet edilerek işlediğimizi, İlgili Kişiye ait kişisel verilerin güvenliğine önem verdiğimizi ve KVKK’nın 10. maddesi hükmü gereğince aydınlatma yükümlülüğümüz bulunduğundan verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak İlgili Kişi sizi bilgilendirmek isteriz.

 

II.        İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ 

 

Bürotime tarafından sağlanan hizmetleri internet sitemize üye olarak ya da üye olmadan kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, sitede yer alan bir formu (talep/yorum/şikâyet) doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda, hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle iletişime geçtiğinizde veya Site'mizi ziyaret ettiğinizde bazı kişisel verileriniz işlenmektedir. Tarafımızca işlenen kişisel verileriniz:

 

Kategoriler

İşlenen Kişisel Veriler

Kimlik

Ad Soyad, T.C. Kimlik No, Kullanıcı adı (Üye olmadan alışveriş yapanlar için geçerli değildir)

İletişim

Elektronik Posta, Telefon Numarası, Adres ve Teslimat Adresi Bilgileri

Finans

Ödeme işlem ve yöntemleri, alım/satım ve iade süreçleri ile ilgili banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri

Müşteri İşlem

Alışveriş ve sipariş bilgisi, fatura bilgileri, talep/şikâyet bilgisi, yorum ve değerlendirme bilgileri, Kargo teslimat bilgileri,

Pazarlama

Alışveriş/sipariş geçmişi bilgileri (Üye olmadan alışveriş yapanlar için geçerli değildir), ilgili kişi ticari elektronik ileti izni verdiğinde bu izne istinaden gönderilen pazarlama amaçlı sms, e-posta mesajları veya çağrı merkezi tarafından yapılan aramalar

İşlem Güvenliği (Web Sitesi)

IP adresi, kullanıcı işlem kayıtları, parola bilgileri (Üye olmadan alışveriş yapanlar için geçerli değildir), cihaz işletim sistemi ve sürümü, cihaz türü ve ID, donanım modeli, internet giriş çıkış bilgileri, tarayıcı bilgisi, erişim durumu

İşitsel Kayıtlar

Telefon görüşmeleri ses kayıtları

 

İnternet Sitesi’ne Facebook ve Google hesaplarınızla üye olduğunuzda ya da giriş yaptığınızda da bazı kişisel verileriniz elde edilmektedir. İnternet sitemize Google ya da Facebook hesabınızı kullanarak üye olduğunuzda, ilgili sosyal medya sitesi, bize üyelik için gerekli olan kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. Otomatik erişim sağlanacak verilerinizin neler olduğunu ilgili site üyelik esnasında tarafınıza göstermektedir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma hakkına sahipsiniz. Bu değişikliklerin yönetimini ilgili diğer sitelerden yürütebilirsiniz.

 

Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Veriler

 

Tarafımızca işletilmekte olan www.shop.burotime.comun işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri İlgili Kişi olarak Web Sitemizi, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için şahsi herhangi bir bilgi paylaşmadan ziyaret edebilirsiniz. İnternet sitemize dair deneyiminizi geliştirmek ve çerezler (cookies) aracılığıyla pazarlama faaliyetinde bulunulması amacıyla kişisel verilerinizi işliyoruz. Çerez ayarlarınızı tarayıcı ayarlarından çerez ayarları bölümünden  düzenleyebilirsiniz.

 

Çerezler hakkında kapsamlı bilgi için sitemize ait Çerez Politikası’nı  inceleyebilirsiniz.

 

III.      KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNDE HUKUKİ SEBEPLER, AMAÇLAR ve TOPLANMA YÖNTEMLERİ

 

KİMLİK ve İLETİŞİM 

 

 

 

 

İşlenme Amaçları

  • Bürotime’ın sunduğu ürün ve hizmetlerin tanıtılması
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi, 
  • Hizmetlerimizden daha iyi yararlanabilmeniz için üyelik kaydının gerçekleştirilmesi
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi
  • Mal/Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi maksadıyla; Satılan ürün ile ilgili müşteri sorunlarının değerlendirilerek gerekli incelemelerin yapılması, teslim süreçlerinin takip edilmesi, Özel ürün taleplerinin karşılanabilmesi, Siparişlerle ilgili iptal ve değişiklik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi
  • Mal/Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi maksadıyla; Satılan veya satılacak ürünlere ilişkin müşteri kayıtlarının tutulabilmesi
  • Mal/Hizmet Üretim ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi maksadıyla; Yeni Geliştirilecek ürünler ve mevcut ürünlerde yapılacak değişiklikler ve müşterilerden gelen şikâyetler kapsamında Ürün/hizmetlerimizin iyileştirilmesine yönelik geri bildirimleri alınması, analiz edilmesi değerlendirilmesi, projelerin oluşturulması, Satılan ürün ile ilgili müşteri sorunlarının çözümlenebilmesi ve gerekli durumlarda ürün değişimi veya reddi onaylarının alınması
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi maksadıyla; Satılan ürünler ile ilgili Müşterilerimiz ile iletişime geçmek ve müşterilerimizle olan ilişkileri yöneterek müşteri memnuniyetinin firma tarafından değerlendirilebilmesi
  • Ödemelerin Yapılması ve Takibi kapsamında Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi, 
  • Sipariş ve ödemelerin alınması ile ürünlerin teslim edilmesi süreçlerinin yürütülmesi
  • Talep/şikâyetlerin takibini sağlanması ve sonuçlandırılması
  • Tercih, beğeni, ilgi alanları, kullanım alışkanlıklarınıza en uygun ürün seçeneklerin sunulması; size en uygun ürünler ve fırsatlar hakkında bilgilendirme yapılması
  • Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Hukuki Sebepler

- Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması

-Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması

Toplanma Yöntemi

İnternet sitesi üzerinden; otomatik veya kısmen otomatik yolla toplanmaktadır.

 

FİNANS BİLGİLERİ 

 

İşlenme Amaçları

  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Ödeme işlemlerinizin gerçekleştirilmesine aracılık edilmesi, ödemelerin tahsili ve ödemelerin satıcılara transfer edilmesinin sağlanması,
  • Ödemelerin Yapılması ve Takibi kapsamında Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Güvenlik sorunları, dolandırıcılık ve kampanya/indirim kötüye kullanımlarının tespit edilmesi ve önlenmesi
  • Talep / Şikâyetlerin Takibi

Hukuki Sebepler

- Veri Sorumlusunun Hukuki Yükümlülüğünü Yerine Getirebilmesi İçin Zorunlu Olması

- Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması

-Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması

Toplanma Yöntemi

İnternet sitesi üzerinden; otomatik veya kısmen otomatik yolla toplanmaktadır.

 

MÜŞTERİ İŞLEM BİLGİSİ ve PAZARLAMA BİLGİSİ

 

İşlenme Amaçları

  • Bürotime’ın sunduğu ürün ve hizmetleri tanıtılması 
  • Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi, 
  • Sipariş ve ödemelerin alınması ile ürünlerin teslim edilmesi süreçlerini yürütmek,
  • Talep/şikâyetlerin takibini sağlamak ve sonuçlandırmak,
  • Tercih, beğeni, ilgi alanları, kullanım alışkanlıklarınıza en uygun ürün seçeneklerin sunulması; size en uygun ürünler ve fırsatlar hakkında bilgilendirme yapılması,

Hukuki Sebepler

- Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması

-Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması 

Toplanma Yöntemi

İnternet sitesi üzerinden; otomatik veya kısmen otomatik yolla toplanmaktadır.

 

İŞLEM GÜVENLİĞİ BİLGİSİ 

 

İşlenme Amaçları

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a uyumluluğumuzu sağlamak için bilgisayar ve bağlantı bilgilerinden oluşan bilgileriniz işlenmektedir:

  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Güvenlik sorunları, dolandırıcılık ve kampanya/indirim kötüye kullanımlarının tespit edilmesi ve önlenmesi

Hukuki Sebepler

- Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi için gerekli olması

- İlgili kişi olarak sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Toplanma Yöntemi

İnternet sitesi üzerinden; otomatik yolla toplanmaktadır.

 

İŞİTSEL VERİLER 

 

İşlenme Amaçları

  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Arayan kişiye doğru hitap edilebilmesi, 
  • Aramanın teyidi,
  • Arayan kişinin talebi doğrultusunda ileride şirketimiz tarafından bağlantı sağlanabilmesi, 
  • Ürün veya hizmet satış ve satış sonrası süreçlerinin yürütülmesi

Hukuki Sebepler

- Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan Doğruya İlgili Olması Kaydıyla, Sözleşmenin Taraflarına Ait Kişisel Verilerin İşlenmesinin Gerekli Olması

-Bir Hakkın Tesisi, Kullanılması veya Korunması İçin Veri İşlemenin Zorunlu Olması 

Toplanma Yöntemi

- Talep ve şikâyetler ile kampanya konusunda yapılacak bilgilendirmeler için telefon yoluyla iletişim kurulması halinde telefon üzerinden otomatik yolla

 

 

 

Kampanya, promosyon ve pazarlama kapsamında Kişisel verilerinizi, açık rıza vermeniz halinde de işlemekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • İletişim tercihlerinize bağlı olarak; kupon, indirim, kampanya ve özel promosyonlar sunmak, anket veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için e-posta, telefon,  SMS veya posta ile sizinle iletişime geçilmesi
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak, hedeflenmiş pazarlama ve hedefleme yapılarak pazarlama amaçlı ve promosyonel teklifler sunulması,
  • İnternet sitemize dair deneyiminizi geliştirmek ve çerezler (cookies) aracılığıyla pazarlama faaliyetinde bulunulması amacıyla kişisel verilerinizi işliyoruz. 

 

Açık rıza vermiş olduğunuz durumlarda açık rızanızı dilediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Bunun için bizimle “...” bölümünden iletişime geçebilir, ticari iletişim tercihlerinizi “Hesabım” bölümünden yönetebilir, adresine mail atabilir, aşağıda yer alan “Haklarınız” ya da www.shop.burotime.com bölümündeki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

 

IV.      KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

 

Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5. maddesinin 2. fıkrasındaki kanuni istisnalar kapsamında Veri Sorumlusunun Saklama ve İmha Politikasına uygun süreler boyunca işlenecek ve sınırlı süre muhafaza edilecektir. Verileriniz, veri işlemeyi gerektirecek hukuki sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, resen veya sizin talebiniz ile silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. 

Ancak yukarıda açık rızanıza tabi olduğu belirtilen Kişisel Verileriniz KVKK’nın 5. maddesinin 1. fıkrası gereğince “Açık Rızanıza” istinaden Veri Sorumlusunun Saklama ve İmha Politikasına uygun olarak saklanacaktır. Açık rızanıza tabi Kişisel verilerinize ilişkin olarak rızanızı her zaman geri çekme hakkınız olduğunu hatırlatmak isteriz. Verileriniz rızanızı geri çektiğiniz anda silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

V.        KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

 

Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları

Yetkili kişi, kurum ya da kuruluşlara bilgi vermek, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, hukuki süreçlerin yürütülmesi ve faaliyetlerimizin mevzuata uygun olarak yürütülmesi

İş Ortakları ve Tedarikçiler

 

Bürotime müşterilerine sunulan ürün ve hizmetlerle ilgili tedarikçilerden destek alınması, üyelik işlemlerine ilişkin kayıtları tuttuğumuz sistemlerin altyapı süreçleri, müşteri hizmetleri desteği alınabilmesi, üye ve ödül programları,  kişisel reklam hizmetleri sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer iş operasyonlarında yardımcı olunması, ürünlerin kargo ve teslimat süreçlerini yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, hukuki uyuşmazlığın giderilmesi veya ilgili mevzuat gereği talep edilmesi,

 

amaçları doğrultusunda 3. kişilere aktarılabilecektir. Ayrıca KVKK’nın 28. maddesinin 2. fıkrası uyarınca talep edilmesi veya yasal yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için ve bu amaçla sınırlı olmak üzere aydınlatma yükümlülüğü olmadan ilgili makamlara aktarılabilir.

 

 

 

VI.      KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN HAKLARINIZ

 

İlgili Kişi olarak Veri Sorumlusu’na başvurarak;

 

KVKK’nın İlgili Kişi’nin haklarını düzenleyen 11. maddesindeki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de öngörülen haklarınız için Konya OSB Evrenköy Cad. No:5 Selçuklu, KONYA adresinde mukim Veri Sorumlusu adresimize yazılı yahut Kurulun belirlediği diğer başvuru usullerine uygun olarak iletmeniz durumunda talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen koşulların sağlanması halinde tarifedeki ücreti Veri Sorumlusu talep edebilecektir.

 

Konu hakkındaki detaylı bilgileri “shop.burotime.com/kisisel-verilerin-korunmasi/” adresindeki Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması  Politikamızda bulabilirsiniz.


Sepetiniz